Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 mai 2012

Cooperarea dintre logoped si parinte

        Este important ca parintele sa se implice activ in recuperarea copilului. Dar oare stie acesta cum sa faca acest lucru? Aceasta este intrebarea care  imi vine prima oara in minte cand ma gandesc la relatia dintre logoped si parinte. Asa ca una din indatoririle noastre ca si specialisti este sa-i ajutam pe parinti, sa-i consiliem si sa le oferim atat sprijin cat si intelegere. Parintele este speriat si uneori incearca prea mult sau prea putin dar tot ceea ce face este pentru a-si ajuta propriul copil; asa ca din punctul meu de vedere atat copilul cat si parintele sunt beneficiari ai terapiei.
         Este racomandat ca parintelui sa i se explice foarte clar ce are de facut si este important ca si acesta sa fie incurajat la fel ca si copilul. Nu-i dati de prima oara sarcini prea complexe pentru ca el nu va reusii sa le duca la bun sfarsit si pe parcurs va renunta  pentru ca se va simtii neputincios. Tema pentru acasa este de preferat sa fie  ca si terapia copilului sa inceapa cu ativitati simple si sa ajunga  la activitati complexe.
          La centrul  la care eu lucrez se pune mare accent pe o buna cooperare intre parinte si  terapeuti, si astfel reusim impreuna sa-i ajutam pe copii sa atinga o noua treapta a dezvoltarii.
      



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu